Италианският в. La Repubblica бие камбаната за тревога най-силно от

...
 Италианският в. La Repubblica бие камбаната за тревога най-силно от
Коментари Харесай

Радиоактивно цунами унищожава САЩ: Какво може Посейдон, неуязвимото Оръжие на Апокалипсиса

 

Италианският в. La Repubblica бие камбаната за паника най-силно от всички: " Изглежда, че Путин е подготвен да хвърли ново предизвикателство на Запада... Тревогата идва от отчет на разузнаването на НАТО, неотдавна показан пред висшето командване. Отчетът касае напредването на съветската нуклеарна подводница " Белгород ", която съгласно данните на разузнаването е излязла в Арктика…

Опасенията са, че нейната задача е за пръв път в историята да тества свръхтихото и свръхмощно торпедо-дрон " Посейдон ", наричано постоянно " Оръжието на Апокалипсиса ". Оттук нататък вестникът нагнетява напрежението:

" Посейдон " може да провокира радиоактивно цунами на крайбрежието, като може да бъде изстреляно от разстояние 10 000 километра (една четвърт от обиколката на земното кълбо). А радиоактивната вълна може да отнесе такива мегаполиси като Ню Йорк или Лос Анджелис.

" Посейдон " се доближава към задачата си на дълбочина 1 километър със скорост 200 км/ч. И не съществува никакъв прийом този дрон-торпедо да бъде спрян. Бойната му глава е с мощ до 100 мегатона.

Взривът на това термоядерно торпедо край крайбрежията на Британия ще вдигне гигантска вълна с височина до 500 метра, която на всичкото от горната страна ще бъде и оптимално радиоактивна. Преминавайки през Британските острови, тя ще трансформира това, което вероятно ще остане, в радиоактивна пустиня. И каква е вероятността?.. "

Перспективата, несъмнено, е повече от страшна.

Но тук би трябвало да се направи притципно значима спогодба - използването на " Посейдон " може да стане действителност само в слечйа, че Съединени американски щати или други страни от НАТО, които имат нуклеарно оръжие, ударят Русия.

Що се касае до тактико-техническите харастеристики на " Посейдон ", тук италианският вестник общо взето споделя истината. Защо " общо взето "? Защото действителната мощ на бойната глава знаят само нейните конструктори (тя може да е и по-голяма).

 

И още нещо, което не е упоменато от La Repubblica, само че е значимо и би трябвало да се добави. " Посейдон ", (благодарение на своя нуклеарен двигател) има безграничен обхват (а не 10 000 километра). При това той е многоцелево оръжие, то може да се употребява освен за удари по крайбрежието, само че и за очистване на военноморските сили на съперника (самолетоносачи, подводници и надводни кораби).

 

Нататък. В момента в съветските Военноморски сили има две подводници, въоръжени с " Посейдон " - " Белгород " и " Хабаровск ". На борда на всяка има по 6 нуклеарни дрона!

Тези подводници могат на практика тихо (благодарение на строго секретната структура на гребния винт), на дълбочина 500 метра, с запас за самостоятелно корабоплаване от 3 месеца, да обиколят земното кълбо, да заблудят съперника и да излязат на заложената точка до Тихоокеанското или Атлантическото крайбрежие на Съединени американски щати. Самият " Посейдон " след изстрелването слиза на недосегаема за торпеда дълбочина 1 километър.

Сега да напомним какво мисли за " Оръжието на Апокалипсиса " известният американски аналитик Х. Сътън: " Използването на " Посейдон " е в положение напълно да промени тактиката и тактиката на актуалната подводна война. Липсата в американските и английските военноморски сили на торпеда, способни да поразят " Посейдон ", го прави на процедура невредим, а западните флотилии - беззащитни пред новото съветско оръжие ".

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР